ładujemy...

  • Kazik

  • Kazik

Kazik Staszewski, prócz działalności w Kulcie, od początku lat 90. prowadzi karierę solową.
Pierwszym solowym albumem było Spalam się z przebojami „Dziewczyny”, „Piosenka trepa”, „Spalam się”.
Na następnym albumie "Spalaj się!" znalazła się natomiast piosenka „100 000 000” ze słynnym politycznym refrenem.
W 1995 ukazało się Oddalenie, a w 1997 - 12 groszy. Ta ostatnia płyta okazała się bestsellerem, a tytułowy utwór przyniósł Kazikowi niezwykłą popularność.
W 2000 ukazała się Melassa z przebojami „4 pokoje” nagranym w duecie z Edytą Bartosiewicz i „Mars napada” oraz „Gdybym wiedział to, co wiem”.
W roku 2004 ukazał się album Czterdziesty Pierwszy z piosenką „Polska płonie”, a rok później Los się musi odmienić (część piosenek pochodziła ze ścieżki dźwiękowej filmu Rozdroże Cafe, w którym Kazik zagrał epizodyczną rolę).

 

Dyskografia

  • 1991 Spalam się
  • 1993 Spalaj się!
  • 1995 Oddalenie
  • 1997 12 groszy
  • 2000 Melassa
  • 2004 Czterdziesty pierwszy
  • 2005 Los się musi odmienić